BEIJING FÅR FINBESÖK.


Senaste veckorna har det inte blivit så mycket bloggande, helt enkelt för att jag har varit så in i sjumilaskogen upptagen. Men, jag har endast varit upptagen med roligheter (inte varit i skolan på två veckor...) så jag tänker inte ens be om ursäkt.

Så, vi hoppar knappt tre veckor tillbaka i tiden, då det hela började. Det var nämligen så att fredagen den 15 april klev jag upp, drack kaffe och sprang ner för de fem trapporna precis som vanligt, men istället för att bege mig mot universitetet så tog jag tåget ut till flygplatsen. För där hade minsann bästa Österberg-familjen precis landat!

Vi begav oss genast ut på upptäcksfärd (för vem hinner egentligen se mer än en snutt av Beijing på en vecka) och klättrade upp i trumtornet innan vi vandrade lite kring de norra sjöarna. Dag två och tre blev det mest shopping om jag minns rätt (eller, vissa shoppade medans andra förhandlade), och på måndagen satte jag dem i en bil ut till muren medan jag passade på att gå i skolan. Sedan följde turistande på hög nivå! Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Jingshanparken, Sommarpalatset och OS-arenorna inom loppet av två dagar. Många dumplings förtjänade vi efter det. Stackars fötterna värker nästan lite fortfarande.

Mitt i allt turistande hann vi såklart även med massor med (oftast god, ibland intressant) mat, att hälsa på i min lägenhet, titta på Beijing från luften, fira två födelsedagar och göra manikyr. Kanske vårens finaste vecka!




Mor och son pustar ut med en öl innan det är dags för mer shopping.



Systrar utanför prälmarknaden.



Med grabbarna på Atmosphere.



Sommarpalatset.



Förbjudna staden.




Kommentarer
Postat av: Moster Lotta

Fattar inte hur mycket vi hann med på bara EN vecka! Måste varit tack vare den rutinerade guiden/tolken!

2011-05-03 @ 17:54:42
Postat av: Mamma Ulla

Jaa, man kan lugnt säga att vi använde tiden väl! Och prutande gick väldigt bra tack vare att en av oss kan kinesiska...

2011-05-03 @ 22:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0