BEIJING I BILDER.

Här kommer lite blandade bilder från de första två veckorna i Beijing, när Kristoffer var här och allt var varmt och fint och mysigt. Lite småglimtar från "semestern" vi försökte hinna med mellan all kinesisk byråkrati och lägenhetsletande.


Vårt första hostel, ligger vid Dongsi 东四 och var jättefint och prisvärt.





Uteservering på innergården.




Matmarknad vid Wangfujing.



Chang'an Avenue 长安大街



Qianmen 前门



Hostel/bar i området bakom Qianmen







Sanlitun Village North



Middag på en mysig bargata i hutongerna, Nanluoguxiang 南锣鼓巷.



Bakom förbjudna staden 故宫.



Fotboll (ibland måste man) på Paddy O'Sheas.



Lamatemplet 雍和宫



Lamatemplet 雍和宫



Världens minsta uteservering.

En gränd i närheten av Konfuciustemplet.



Ölcafe vid Houhai 后海.

FY FAN SVERIGE

Skäms över att vara svensk idag.

Mår illa och blir rädd av dessa främlingsfientliga vindar som sprider sig genom Europa, och som hur mycket man än velat blunda för det nu även har fått fäste i Sverige. Vad är det som händer egentligen? Ett nazistiskt parti får mandat i kommunfullmäktige och över fem procent av valdeltagarna röstar för rasism i riksdagen. Det är så himla svårt att förstå hur vissa tänker! Har vi inte lärt oss någonting de senaste 70 åren?

Kommer ett mer utförligt inlägg om detta ämne vid senare tidpunkt. Är för upprörd och illamående idag.

GÅ OCH RÖSTA!


OCH SÅ VAR DET JU DET HÄR MED KINA.

Kina. Fina Kina. Vackra, härliga underbara Kina. Och Beijing. Min stad. Här finns allt och lite till. Här kan man kan köpa (god!) mat för en krona precis runt hörnet, vilket hörn som helst, och fixa cykeln på samma gång. Här kan man knata sin morgonpromenad till tunnelbanan och få en ny kompis på vägen varje dag. Man kan byta telefonnummer och göra planer knappt två minuter efter att man träffats och det är inget konstigt med det. Hur ska man annars lära känna varandra? Här kostar det två två spänn att åka tunnelbana och en att åka buss (känn på den SL). Man kan gå ut vilken dag som helst i veckan, när som helst på dygnet och det är människor överallt. De äter, pratar, och dansar. Dansar på torgen, i parken, på gatan. I Beijing är man aldrig ensam. Här finns hela världen på samma ställe och bara väntar på att upptäckas. Här kan man få en taxi för en tia och en öl för samma pris, och vad gör det att den smakar vatten när det är 30 grader i september.

Kina. Jävla Kina. Fula, smutsiga, hemska Kina. Och Beijing. Förorenade, gigantiska stad. Här innehåller all mat kött, om den inte är vegetarisk förstås. Då innehåller den fläsk eller kyckling. Det är här man blir atackerad på väg till tunnelbanan och vem som helst tycker att den har rätt till ditt telefonnummer. Att kliva på tuben är som en mindre moshpit och ingen har vett nog att stå till höger i rulltrappan. Här är det alltid folk överallt. De spottar, smaskar och skriker. I Beijing är man aldrig ensam. Här finns hela världen förutom den man vill träffa allra mest. Här får man betala överpris för taxin för att man är utlänning och ölen är max 4 %. Men man vågar ändå inte dricka fler än två för då kanske man tvingas uppsöka en kinesisk toalett.

Åh Kina. Jävla fina Kina.

Hatkärlek.

I'M BACK.



Jag är tillbaka!

我回来了!